Bezig met het laden van het formulier
Dit kan even duren...

Ja = De gemeente neemt een regierol op voor minstens 2 scholen.  U mag de regierol ruim interpreteren. Het engagement tot toeleiding van de leerlingen, om infrastructuur ter beschikking te stellen, het opnemen van coördinerende of ondersteunende taken,... is voldoende om van regierol te kunnen spreken. Dan wordt er slechts 1 aanvraag ingediend door de gemeente en niet door de betrokken scholen afzonderlijk.                                                                                                                                                Nee = De gemeente neemt geen regierol op.  De gemeente organiseert zelf een zomerschool zonder samenwerking met minimum 2 scholen. U ontvangt dan geen middelen voor de regierol. 

Uw gemeente kan geen aanvraag indienen. 

Het is de trekkende gemeente die de aanvraag voor oproep zomerscholen 2024 moet indienen.

Enkel de door de Vlaamse Gemeenschap erkende, gefinancierde of gesubsidieerde onderwijsinstellingen van het basisonderwijs en het secundair onderwijs kunnen een zomerschool organiseren.

Uw school kan geen aanvraag indienen.

Het is de trekkende school die de aanvraag voor 'oproep zomerscholen 2024' moet indienen.

Eén zomerschool: 

  • beslaat één periode van 10 voltijdse dagen of 20 halve dagen. Voor leerlingen buitengewoon onderwijs is 5 volle dagen of 10 halve dagen mogelijk.
  • bevat een onderwijs- en vrijetijdsaanbod voor één of meerdere groepen leerlingen.

Hoe het aantal zomerscholen berekenen:

  • Voorbeeld 1: U schat dat u 100 leerlingen zal bereiken. U organiseert 1 periode van 10 voltijdse dagen en verdeelt de leerlingen over 10 klassen. In dit geval organiseert u 1 zomerschool.
  • Voorbeeld 2: U schat dat u 100 leerlingen zal bereiken. U organiseert 2 keer een periode van 10 voltijdse dagen. Aan de eerste periode nemen 60 leerlingen deel, verdeeld over 5 klassen. En tijdens de tweede periode nemen 40 kinderen deel, verdeeld over 2 klassen. In dit geval organiseert u 2 zomerscholen. 

Leerlingen = kleuters, leerplichtige leerlingen en jongeren die in het kader van de Oekraïnecrisis tijdelijk in België verblijven.

Leerlingen die meerdere zomerscholen volgen, mogen meermaals in de schatting opgenomen worden.

Een zomerschool heeft een maximale duur van tien volle dagen of twintig halve dagen.

In afwijking hiervan, kan voor leerlingen die in het buitengewoon onderwijs ingeschreven zijn, de maximale duur beperkt worden tot 5 volle dagen of 10 halve dagen. De organisator van de zomerschool doet daarvoor een gemotiveerde aanvraag bij de indiening van het zomerschoolproject

Max. 1000 karakters

Een zomerschool heeft een maximale duur van tien volle dagen of twintig halve dagen.

In afwijking hiervan, kan voor leerlingen die in het buitengewoon onderwijs ingeschreven zijn, de maximale duur beperkt worden tot 5 volle dagen of 10 halve dagen. De organisator van de zomerschool doet daarvoor een gemotiveerde aanvraag bij de indiening van het zomerschoolproject

U heeft voorlopig geen enkel onderwijstype geselecteerd voor welke u een zomerschool zal inrichten. Gelieve minstens 1 optie aan te kruisen vooraleer verder te gaan met de vragenlijst.

U heeft voorlopig geen enkele activiteit voor het vrijetijdsaanbod opgegeven die u in de zomerschool zal aanbieden. Gelieve minstens 1 activiteit aan te kruisen vooraleer verder te gaan met de vragenlijst.

Voor het aanbod van de zomerscholen kan u samenwerken met andere organisaties of initiatieven, zoals :

  • organisaties die ondersteuning bieden rond het inhoudelijk aanbod van de zomerschool (bv. STEM-academies, organisaties die inzetten op leesbevordering zoals bibliotheken, erkende ondernemingen in het kader van duaal leren,. de regionale technologische centra ,...);
  • organisaties die een bijdrage kunnen leveren aan het vrijetijdsaanbod (bv. jeugd- en vrijetijdsorganisaties, sportclubs, …);
  • organisaties die een bijdrage kunnen leveren aan toeleiding of contacten met specifieke doelgroepen (bv. welzijnsorganisaties, jeugdwerking, …)
  • deeltijds kunstonderwijs (academies) en het hoger onderwijs (bv. lerarenopleidingen).
  • organisaties die actief zijn op het vlak van traumaverwerking, psychologische bijstand en ondersteuning, … 

Max. 1000 karakters

Indien u samenwerkt bent u ook verantwoordelijk voor de kwaliteitsvolle uitvoering van het deel van het project dat door de partners wordt uitgevoerd. Dit impliceert ook de controle op de daaraan verbonden besteding van de middelen. 

Het Agentschap Binnenlands Bestuur en het Departement Onderwijs en Vorming verwerken uw gegevens bij de aanvraag en uitbetaling van de subsidies voor de organisatie van de zomerscholen, alsook voor het bieden van ondersteuning in de organisatie en de evaluatie van de zomerscholen. Voor die laatste doelstelling kunnen deze gegevens bezorgd worden aan een externe partner van de Vlaamse overheid die deze taak opneemt. Indien u meer informatie wenst over de verwerking van uw gegevens, kan u contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming via teamDPO-ABB@vlaanderen.be